Україна та Канада продовжуватимуть реалізацію спільних проектів розвитку Нацполіції (відео)
вівторок, 6 грудня 2016, 16:14

Україна та Канада мають намір продовжувати реалізацію спільних проектів розвитку Національної поліції України.

У рамках візиту до Канади міністра внутрішніх справ України, представника партії «Народний фронт» Арсена Авакова відбулася його зустріч з міністром громадської безпеки Канади Ральфом Гудейлом.  Сторони обговорили співробітництво між Україною та Канадою впродовж останніх років, а також питання продовження взаємодії на 2017-2018 рр.

«Я підтримую співпрацю між Канадою та Україною і збираюся продовжувати цю лінію. Контакти між нашими державами – це не тільки дипломатичні та економічні відносини, наші народи – це як єдина родина, адже 1,3 млн канадців визнають себе українцями. Нинішня ситуація в Україні – важлива для Канади, тому ми будемо продовжувати шукати можливість посилити нашу допомогу», – зазначив Ральф Гудейл.

Наступного року Канада готова наростити співпрацю у безпековій сфері з Україною, при цьому будуть продовжуватися попередні спільні проекти. Наразі планується підписання меморандуму щодо залучення канадських експертів до співпраці з Національною поліцією України. Крім того, реєструється проект Міжнародної технічної допомоги терміном з 2016 до 2019 року загальною вартістю понад 21 млн канадських доларів. В рамках цієї програми 20 канадських поліцейських проводитимуть навчання за спеціальною програмою у Києві.

В свою чергу Арсен Аваков зазначив, що Україна зацікавлена у сучасному підході до надання профільної поліцейської освіти, методику якої допомагають розробляти канадські фахівці.

«Ми вже практично затвердили концепцію підготовки та освіти поліцейських сил. Це буде трирівнева система, у рамки якої вписується взаємодія з канадцями. У нас не буде точної копії поліцейських академій США чи Канади, але щось подібне із власними елементами. Вийде краще», - запевнив очільник відомства.

Він додав, що незабаром групу українських поліцейських буде направлено у відрядження до Торонто, де вони візьмуть участь у тренінгах та консультаціях.

Для підвищення професійної підготовки українських правоохоронців до їх навчання планується залучити канадських фахівців, які проводитимуть тренінги на базі поблизу Києва.

Крім того, Міністерством внутрішніх справ України було розроблено план можливого співробітництва з канадською стороною в сфері боротьби з кіберзлочинністю. Серед пріоритетних напрямків співпраці – виявлення та розкриття злочинів, вчинених з використанням високих інформаційних технологій (у тому числі,  міжнародного та транснаціонального характеру); протидія кримінальним правопорушенням у сфері використання комп’ютерних систем та мереж. Також заплановано розглянути питання щодо виділення міжнародної допомоги для придбання сучасних апаратних комплексів та програмного забезпечення на потреби Департаменту кіберполіції НПУ.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua