Україна та Угорщина домовилися спільно напрацювати документи щодо імплементації мовної статті закону «Про освіту»
четвер, 19 жовтня 2017, 17:20

Україна, угорська громада в Україні та Угорщина домовляться, як імплементувати мовну статтю закону «Про освіту».

Про це йшлося під час зустрічі міністра освіти і науки України, представника «Народного фронту» Лілії Гриневич та міністра людських ресурсів Угорщини Золтана Балога.

Сторони також домовилися почекати рішення Венеційської комісії.

«Я радий конструктивному діалогу, що відбувся між нами. Я також хотів би, щоб широкий загал України розумів, що ми хочемо лише показати позицію угорців в Україні. Для Будапешту добрим є те, що добре для угорської громади в Україні. Також хочу підкреслити: ми розуміємо позицію України, що всі громадяни повинні володіти державною мовою», – зазначив Золтан Балог.

Українська сторона в домовленостях ще раз підкреслила, що зміни не будуть застосовуватися, поки не будуть розроблені відповідні документи стосовно імплементації статті, що й передбачає закон «Про освіту».

«Стаття 7 закону є дуже загальною. Спосіб імплементації буде описаний у інших нормативно-правових актах. Імплементація має враховувати специфіку меншин, зокрема тих, що не належать до слов'янських мов», – розповіла Лілія Гриневич.

Україна та Угорщина також спільно працюватимуть над покращенням навчання українською мовою у школах нацменшин.

«У педагогічному аспекті ми погоджуємося і готові співпрацювати. У нас є питання юридичного характеру, щодо якого ми хочемо отримати експертну оцінку від наших партнерів. Але ми сподіваємося на подальшу продуктивну співпрацю», – додав міністр людських ресурсів Угорщини.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua