Україна в ПАРЄ вимагатиме ухвалення резолюції щодо звільнення українських політв’язнів з російських в’язниць, - Ігор Алексєєв (відео)
вівторок, 26 червня 2018, 11:26

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи наполягатиме на розгляді питання щодо звільнення всіх українських політв’язнів, яких незаконно утримує Російська Федерація.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Ігор Алексєєв в ефірі одного з телеканалів.

"З приводу дебатів в ПАРЄ я переконаний у тому, що українська делегація це питання (звільнення українських політв’язнів з російських в’язниць, - ред.) дотисне і воно буде розглядатися", - заявив він.

Народний депутат також зауважив, що практично кожну сесію ПАРЄ Україна стикається з тією ж самою проблемою, коли питання, які стосуються нашої держави, чи питання, що стосуються країни-агресора Росії по відношенню до України, намагаються поставити на другий план і натомість обговорити щось інше.

"Тому дуже важливо, щоб українська сторона жорстко наполягала і ми почули в дебатах всю правду, всю жорстку критику по відношенню до Російської Федерації, зокрема, як в Росії катують наших політв’язнів", - наголосив Ігор Алексєєв.

Парламентар також нагадав, що протягом останніх тижнів український омбудсмен Людмила Денісова щодня безуспішно намагається потрапити до українських політв’язнів, яких утримують в Росії, зокрема до Олега Сенцова.

"Ми розуміємо, що Російська Федерація, а в першу чергу - будемо називати речі своїми іменами – Путін, особисто своїми діями, фактично, блокує це питання. Тому якнайшвидше на сесії ПАРЄ це питання має бути розглянуте", - підкреслив народний депутат.

У свою чергу, інший представник фракції "Народний фронт", учасник української делегації в ПАРЄ Леонід Ємець повідомив на своїй сторінці у Facebook, що у вівторок зранку, 26 червня, юридичний комітет ПАРЄ проголосував за проект резолюції щодо звільнення українських політв‘язнів, захоплених Російською Федерацією. 

"Тепер справа за сесією Парламентської асамблеї Ради Європи. Питання розглядатиметься завтра", - написав він.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua