Українська делегація під час сесії ПАРЄ боротиметься за продовження санкцій проти Росії, - Георгій Логвинський (відео)
п’ятниця, 20 січня 2017, 13:47

Українська делегація під час найближчої сесії ПАРЄ добиватиметься продовження санкцій проти Російської Федерації, а також захищатиме доповідь Моніторингового комітету про ситуацію в Україні, зокрема стан справ на окупованих територіях.

Про це заявив заступник голови постійної делегації у ПАРЄ, заступник голови Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, представник фракції «Народний фронт» Георгій Логвинський, коментуючи в інтерв’ю журналістам плани щодо сесії ПАРЄ, яка проходитиме 23-27 січня в Страсбурзі.

Так, за словами народного депутата, серед основних питань під час сесії ПАРЄ -  заслуховування доповіді Моніторингового комітету про ситуацію в Україні, в якій йтиметься про стан справ на окупованих територіях, зокрема в Криму, а також про ситуацію з кримськотатарськими ЗМІ та українськими журналістами Миколою Семеною, Ганною Андрієвською, а також Романом Сущенком, який утримується у Росії.

Як наголосив Логвинський, головним завданням української делегації буде – «захистити цю доповідь та не допустити, щоб до неї були внесені правки, які підривають інтереси нашої країни».

Крім того, парламентар повідомив, що під час сесії ПАРЄ українська делегація планує  провести чотири офіційні заходи, два з яких стосуватимуться Криму (проводитиме Г. Логвинський. – Ред.), а інші – Донбасу та прав і свобод на окупованих територіях.

«Це дуже важливі заходи, оскільки ми доносимо нашу позицію до депутатів», - зазначив він.

Більше того, Георгій Логвинський повідомив, що він планує ініціювати під час сесії створення міжнародного документу - Конвенції із захисту прав адвокатів, що, за його словами, є «дуже важливим і для України, і для світового співтовариства, оскільки адвокати – це гиря на вагах справедливості, без якої не існує держави».

Народний депутат також зазначив, що будуть розглянуті питання, пов’язані з деокупацією українських територій.

«Я думаю, що це буде дуже насичена сесія, тим більше, що одне з наших основних завдань – не допустити зняття санкції з Російської Федерації. Ми, безумовно, проведемо дуже ґрунтовну роботу для того, щоб продовжити санкції проти Росії. Ми знаємо шляхи, яким чином вони кулуарно намагаються змінити нормативні документи ПАРЄ для того, щоб створити механізм безумовного повернення. Але, повірте, ми докладемо усіх зусиль. Ми завжди перемагаємо у тих питаннях, де правда за нами. Це питання виключно нашого сумління, нашого життя, і ми нікому не дозволимо паплюжити ці цінності», - заявив Логвинський.

Окрім іншого, на наступному тижні розглядатиметься питання переобрання Президента та Віце-президента Парламентської асамблеї Ради Європи, і представник фракції «Народний фронт» Георгій Логвинський є одним з кандидатів на посаду Віце-президента ПАРЄ. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua