Українські суди необхідно зробити електронними, - Георгій Логвинський (відео)
п’ятниця, 11 серпня 2017, 13:57

Для того, щоб кардинально змінити на краще та модернізувати судову систему в Україні, суди необхідно зробити електронними.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», Віце-президент Парламентській асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський в ефірі одного з телеканалів.

«Як людина, яка тривалий час займалася кризовим менеджментом, я хочу сказати наступне: неважливо, яка людина сидить у кріслі судді. Якщо буде правильно побудована система, то у судді не буде ані можливості, ані вигоди взяти гроші (хабар. – Ред.). Тому що він взяв кошти за якусь справу, але зверху спіймали, що він ухвалив незаконне рішення. І все - його відразу «затиснуть». Для цього потрібне електронне забезпечення, електронні суди», - заявив народний депутат.

Він також навів приклад з власного досвіду спілкування із суддями. «Ви знаєте я ставлю питання суддям: «А яка зараз практика?». А вони: «А яка вам потрібна? Ось у нас є така, є така». Не може бути в країні десять практик, тому це і дає маніпуляції», - підкреслив представник фракції «Народний фронт».

За словами Георгія Логвинського, сьогодні, у ХХІ сторіччі, судові позови та апеляції вже необхідно направляти у суди електронною поштою, а не у паперовому вигляді.

«Все має бути просто і зрозуміло. Усі люди цим користуються (електронною поштою. – Ред.). Тільки у судах у нас от такі теки носяться і щось там від руки пишеться. Все це треба прибрати, зробити правильну систему. Ми готові у цьому допомогти. І буде правильно працювати», - наголосив парламентар.

На думку законотворця, введення електронних судів дозволить вирішити до 75% юридичних проблем у судовій системі, зокрема таких як тривалий час очікування, відсутність фіксації, скарги прокурорів тощо.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua