Урядовий проект судової реформи - це нові судді за принципом формування нової поліції, - Андрій Помазанов
середа, 21 жовтня 2015, 15:32

Концепція змін до Конституції України у частині судової реформи, схвалена Урядом, допоможе змінити судову систему в державі, зокрема забезпечить оновлення та виборність суддівського корпусу.

Про це написав народний депутат фракції «Народний фронт» Андрій Помазанов на своїй сторінці у Facebook.

«Суспільство вимагає повного оновлення суддівського корпусу за зразком нової поліції і рішучої судової реформи», - наголосив він.

«Судова реформа – це повне перезавантаження всіх судів, нові судді мають обиратися на прозорому і незалежному конкурсі за принципом формування нової поліції. Формування винятково триланкової судової системи: місцеві, апеляційні суди і Верховний суд України. Вища рада юстиції та інші органи, які здійснюють контроль за судовою системою, обранням і призначенням суддів, мають бути повністю позбавлені політичного впливу», - наголосив представник «Народного фронту».

Він навів дані опитувань, згідно з якими рівень довіри до судів в Україні є найнижчим у Європі і один з найнижчих у світі – лише 12%.

«А за даними GFK Ukraine, у 2015 році рівень довіри до судів в Україні впав до критичних 5 відсотків», - додав Андрій Помазанов.

«Структура і система судів повинна визначатися виключно законами України. 

Саме з такою позицією у п'ятницю представники Уряду України та окремі народні депутати фракції «Народний фронт» перебуватимуть на засіданні Венеційської комісії, де одним із питань порядку денного є саме питання української судової реформи і можливість внесення відповідних змін до Основного закону», - сказав Помазанов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua