Вбивство Вороненкова не вплине негативно на хід розслідування справи проти Януковича, - Антон Геращенко (відео)
четвер, 23 березня 2017, 18:19

Вбивство у центрі Києва екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, який разом з дружиною вже надав свідчення Генеральній прокуратурі України у справі Януковича, не вплине негативно на хід розслідування.

Про це заявив секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, радник міністра МВС, представник фракції «Народний фронт» Антон Геращенко в інтерв'ю журналістам.

«Це (вбивство Дениса Вороненкова. - Ред.) жодним чином не вплине негативно на розслідування справи Януковича. Денис Вороненков та його дружина Марія Максакова дали свідчення та розповіли, як готувалася анексія Криму, як це голосувалося у Держдумі, які порушення були при цьому, тому ці покази все одно будуть лежати в основі справи Януковича», - заявив народний депутат.

Антон Геращенко також нагадав, що Денису Вороненкову «регулярно і відкрито погрожували в Росії, - як журналісти у ЗМІ, так і представники російського істеблішменту».

Крім того, парламентар повідомив, що кілер (який, за інформацією ЗМІ, вже помер у лікарні) був громадянином України, його особа встановлена. У той же час Антон Геращенко впевнений, що організатори та замовники цього вбивства знаходяться в Російській Федерації.

«Те, що кілер - громадянин України, говорить лише про те, що Російська Федерація має велику кількість спецагентів та осіб, на яких вона може впливати чи задіювати їх у вбивствах. До речі, той замах, який був на мене і який за щасливим випадком не здійснився, його теж мали виконати громадяни України, підготовлені в таборах по підготовці терористів та диверсантів Російської Федерації», - зауважив Геращенко.

Народний депутат також повідомив, що він був особисто знайомий з Вороненковим та мав з ним нещодавно зустріч, на якій той надав інформацію «щодо величезної корупції на найвищих щаблях влади Російської Федерації, а також як планувалися та здійснювалися бойові дії та агресія проти України», яку він мав намір оприлюднити.

«Те, що відбулося сьогодні з Вороненковим, - це помста за те, що він вирішив передати цю інформацію Україні і що він міг нанести велику шкоду Російській Федерації, публікуючи інформацію про корупції на найвищих щаблях влади», - наголосив він.

Такої ж думки дотримується заступник керівника фракції «Народний фронт», голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський, який переконаний, що «вбивство Вороненкова - це розправа над ним ФСБ та особиста розправа Путіна». Пашинський при цьому зазначив, що за останнє століття КДБ вже здійснило десятки подібних політичних вбивств.

«Я абсолютно переконаний: це не тільки помста Вороненкову, це, перш за все, Путін показав своїй еліті, що він буде вбивати не тільки українців, а він буде вбивати своїх громадян», - наголосив Пашинський.

У той же час він зауважив, що сьогодні загострилася терористична ситуація по всьому світу, про що свідчать останні трагічні події в Лондоні.

«Теракти у Франції, теракти в Англії, теракти по всьому світу говорять про те, що світ вступив в умови гібридної війни, і терористичні акти, свідком якого ми стали, - це один з інструментів, який терористичні режими, в тому числі режим Путіна, використовують проти своїх опонентів», - підсумував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua