Вибори на окупованих територіях можуть відбутися лише після виведення російських військ і відновлення контролю на кордоном, - Леонід Ємець (відео)
середа, 24 лютого 2016, 11:51

Вибори на тимчасово окупованих територіях можуть відбутися лише після виведення російських військ і відновлення там дії українських законів.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Леонід Ємець у вівторок в ефірі "5 каналу".

"Тому що вибори під дулом автомата, коли біля твоєї скроні тримають зброю і розказують, де треба ставити галочку – це не демократія, це не волевиявлення. Це просто означає, що в рамках якихось домовленостей на якомусь рівні ми визнаємо, що мільйони громадян, які залишились у Луганській та Донецькій областях є заручниками, рабами терористів – ми їх просто даруємо", - сказав він.

"Вибачте, піти на таке ми не маємо жодного права – ані як політики, ані як державні діячі, ані просто як люди, які мають певні моральні принципи. Це неприпустимо", - наголосив представник "Народного фронту".

За його словами, українська сторона на перемовинах буде стояти на тому, що вибори на окупованих територіях можуть відбутися, як і на будь-якій території нашої країни, тільки тоді, коли там буде українська влада, коли українські правоохоронці слідкуватимуть за тим, щоб це була справді демократія, щоб це були справді чесні вибори.

"Все інше неприпустиме", - додав Леонід Ємець.

"До моменту виконання перших трьох умов – звільнення цих територій від російських окупантів, звільнення всіх полонених та відновлення контролю над кордоном – ніяких окремих законів про вибори бути не може", - резюмував народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua