Від сьогодні в Україні працюватимуть центри з надання безоплатної правової допомоги. Арсеній Яценюк взяв участь у відкритті першого центру в Києві (відео)
середа, 1 липня 2015, 11:35

У середу, 1 липня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк взяв участь в церемонії відкриття Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Арсеній Яценюк повідомив, що від сьогодні по всій Україні працюватиме сто центрів безкоштовної правової допомоги. У них надаватимуть юридичні послуги, зокрема, для малозабезпечених громадян, дітей-сиріт та їх опікунів, учасників АТО, сімей загиблих воїнів, ветеранів.

На цей проект, повідомив Глава Уряду, Кабінет Міністрів виділив близько 300 млн грн.

За словами Арсенія Яценюка, до сьогодні в таких центрах надавали правову допомогу лише в кримінальних справах, а віднині відповідні категорії громадян зможуть отримати юридичні послуги і послуги адвоката також і в цивільних та адміністративних справах.

Глава Уряду наголосив на важливості цього проекту: «Люди повинні мати право на захист, і це право повинна гарантувати держава. Держава фактично фінансує послуги адвокатів, які будуть судитися в тому числі і з владою – з центральною чи місцевою владою, органами державного управління».

Арсеній Яценюк наголосив, що такі центри зможуть допомогти людям, «які потребують справедливості в українських судах, у своїй боротьбі проти свавілля, за свої права і справедливість, яка сьогодні повинна бути основною ідеєю нового українського суспільства».

«Людина повинна знати, що її гарантії не просто написані на папері, а що вони забезпечені - через безоплатну правову допомогу, коли фахові адвокати й юристи допоможуть малозабезпеченій людині, яка раніше фактичного не мала доступу до правосуддя, захистити свої права чи то в суді, чи то в будь-яких інших державних органах», - підкреслив Прем'єр-міністр.

Арсеній Яценюк висловив вдячність Уряду Канади, який долучився до цієї програми. За чотирирічним проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні» канадський Уряд виділив 9 мільйонів канадських доларів «як додаткову допомогу, щоб програма безоплатної правової допомоги працювала».

Участь у церемонії відкриття центру взяли Міністр юстиції України Павло Петренко та Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Глава Уряду привітав Романа Ващука із Днем Канади, який відзначається сьогодні.

Довідково: У кожному регіоні працюватимуть від 3 до 7 центрів надання безоплатної правової допомоги. Понад 5000 адвокатів, відібраних на відкритих конкурсах, надаватимуть консультації та захищатимуть громадян в судах у цивільних та адміністративних справах, в тому числі й проти держави.

Послугами центрів надання безоплатної правової допомоги зможуть скористатися 8 млн українців.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua