Відповідь "ТАК" на голландському референдумі стане сигналом сильної підтримки України, - Остап Семерак
четвер, 3 березня 2016, 13:33

Відповідь "ТАК" від голландських громадян на запланованому на 6 квітня референдумі щодо схвалення Угоди про Асоціацію нашої країни з ЄС стане сигналом сильної підтримки України.

Про це заявив співголова Парламентського комітету асоціації Україна - ЄС, представник фракції «Народний фронт» Остап Семерак під час публічних дебатів щодо майбутнього рішення голландців на референдумі, які відбулися 2 березня у місті Гаага (Нідерланди).

«Ми хочемо, щоб голландський народ знав, що їх відповідь "НІ" стане розчаруванням для нас, але їх відповідь "ТАК" стане сигналом сильної підтримки України, наших змін,  свободи та боротьби з агресором», - заявив він.

«Без Європи, на самоті проти Кремля, ми маємо менше шансів на успіх. Часто Європа нас заставляє робити правильні рішення, важливі для нашого майбутнього», - додав Семерак.

У той же час парламентар зауважив, що трагедія, яка сталася з малазійcьким боінгом MH-17 на Сході України 17 липня 2014 року, на сьогодні є «ключовим фактором у ставленні пересічних голландців до України».

«Того дня відморозки на Сході України збили Боінг. Це були російські найманці з кишеньковим російським БУКом чи нелюди-сепаратисти - поки ми не знаємо. Але загинули 298 людей. Більшість голландців і знають про нашу державу те, що на нашій території загинули ці люди. Звідси - і результати опитування, що його днями розповсюджували медіа. Мовляв, понад 50 % опитаних проти асоціації Україна - ЄС. Плюс російська пропаганда, котра не шкодує грошей на створення образу України-ворога», - наголосив Остап Семерак.

Разом з тим член фракції «Народний фронт», під час свого виступу на дебатах, розповів голландцям про іншу Україну.

«Я розповідав про іншу Україну. Україну, яка стримує Путіна на своїх кордонах. Котра сповідує гуманістичні цінності, де у центрі держави - громадянин, його права і свободи. Про наш економічний потенціал. Про боротьбу України за свій європейський дім», - сказав він.

На думку Остапа Семерака, Угода про Асоціацію між ЄС та Україною – це  «угода про розвиток і реформи в Україні та про збільшення безпеки в Європі».

За його словами, у публічних дебатах взяли участь близько 300 людей, серед яких були здебільшого голландські лідери думок - журналісти, експерти й активісти, в тому числі чотири голландських політика.

Як зазначив Остап Семерак, ця зустріч закінчилася «довгими оплесками і підтримкою».

«Скептики та вороги зазнали поразки. До мене підходили багато людей, щоб потиснути руку. І я розумів, що це вияв солідарності з Україною. Я сподіваюсь, що лідерам думок вистачить часу донести думку про іншу Україну до кожного голландця. Вірю в це», - резюмував він.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua