Вікторія Сюмар: За останній рік ми популяризували українську музику і навчились робити власне кіно (відео)
четвер, 22 грудня 2016, 12:30

Ухвалення законів про мовні квоти на радіо, про українське кіно та виведення російських інформаційних програм із ефірів українського телебачення дозволили за останній рік запустити своє кіновиробництво та популяризувати українську музику.

Про це повідомила заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар у коментарях журналістам.

"Це закон про виведення російського інформпродукту з квоти європейського. У нас сьогодні дуже багато програм, які записуються українськими акторами і українськими журналістами. Ви увімкнете канал і побачите дуже мало російських розважальних програм, російських концертів. Я дуже тішуся з того, що центральні канали записали власні новорічні ночі. Ми перестанемо, нарешті, оці "голубиє огонькі" з Басковим і Кобзоном показувати", - сказала Сюмар.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики прокоментувала також закон про україномовні квоти на радіо, який набув чинності в листопаді.

"Ми показали, що у нас є величезний пласт культури, з яким були не знайомі українці. Я маю упевненість, що ця культура має розвиватись і надалі, бо кожна четверта, кожна третя пісня мають бути українською мовою. Я думаю, запис у новому році таких пісень триватиме, бо є попит на українську пісню, на українську музику", - наголосила Вікторія Сюмар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua