Володимир Омелян: Ми працюємо над програмою відновлення та розвитку інфраструктури Донбасу (фото)
четвер, 17 серпня 2017, 12:39

Міністерство інфраструктури на чолі з представником партії "Народний фронт" Володимиром Омеляном працює над програмою відновлення та розвитку інфраструктури Донбасу.

Про це міністр заявив під час робочої поїздки до Луганської та Донецької областей.

"Ми хочемо створити окрему програму для фінансування інфраструктури Донбасу і прифронтових областей на найближчі декілька років. Ми маємо визначити пріоритетні дороги, ділянки залізниці, майбутнє авіаційного сполучення та акумулювати кошти на проведення робіт", - наголосив Володимир Омелян.

"Мешканці Донбасу повинні мати не лише віру в припинення військових дій та переможний для України мир, а й бачити перспективу розвитку регіону, адже за рахунок інфраструктури будуть створюватися нові робочі місця, буде відновлюватися економіка регіону. Тут велика спільна робота", - додав він.

За словами очільника Мінінфраструктури, завдяки децентралізації, яка впроваджується останні три роки, Україна вже має добрий результат: "Раніше всі ресурси стікалися до Києва, а в Києві розподілялися у ручному режимі. Останні роки цього немає. Кожна область збільшує свої бюджети в рази".

Як зазначив Володимир Омелян, завдяки децентралізації "Укравтодору", яку планується  запустити з 1 січня 2018 року, регіони України отримають в чотири рази більше коштів, ніж зазвичай.

"Ви повинні контролювати, повинні стежити за кожною копійкою, дивитися за прозорістю тендерів, їх якістю. Я сподіваюсь, що це дасть добру синергію для Києва, для Донбасу, для всієї України", - звернувся міністр до мешканців Донбасу.

"Я хотів би, щоб всі тендери на території Луганської та Донецької областей, возз’єднаних, вигравали приватні компанії. Бо закордонні інвестори готові сюди повертатися, їх не стільки лякає війна, скільки лякає корупція. Це питання для уряду, для керівництва області. Ворога ми переможемо обов’язково", - наголосив міністр.

Володимир Омелян також повідомив, що Москва кожного дня виділяє шалені фінансові ресурси і військову допомогу для того, щоб дестабілізувати регіон.

"Я переконаний, що їм не вдасться цього зробити. На цьому етапі краще, щоб у небезпечних зонах відновлювальні роботи виконували військові, які знають, як реагувати в умовах надзвичайних подій, але я переконаний, що це тимчасові заходи", - зауважив Володимир Омелян.

В рамках поїздки міністр інфраструктури оглянув хід ремонтних робіт, зокрема, відновлення мосту в с. Троїцьке (Попаснянський район, Луганська область). Капітальний ремонт мосту (через р.Лугань) на автодорозі загального користування О-131201 км37+062 (приблизно 1,5 км до лінії зіткнення) відновлюється силами Державної спеціальної служби транспорту. Вартість робіт 9,5 млн грн. Термін будівництва: 6 місяців.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua