В'ячеслав Кириленко: Верховна Рада має захистити український книжковий ринок від російських книг пропагандистського, ворожого до України змісту
четвер, 25 серпня 2016, 18:02

Віце-прем’єр-міністр, представник партії «Народний фронт»  В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті Київської книжкової виставки до Дня знань.

У своєму вітальному слові В’ячеслав Кириленко наголосив, що книга і знання – це дві невід’ємні справи: бо коли немає книги, то нема і знання.

«Наше завдання – підтримувати книгу і книговидання. Українська держава повинна все зробити для того, щоб спеціальний податковий режим, тобто податкові пільги, для книговидавництва був збережений. Адже немає іншої держави в світі крім України, яка буде це робити за нас. І хоча зараз є багато суперечок на цю тему, але я вважаю, що  книга, кіновиробництво і ще декілька гуманітарних сфер не повинні бути у цій дискусії», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

В’ячеслав Кириленко наголосив на важливості врегулювання на законодавчому рівні питання захисту українського книжкового ринку від російських книг пропагандистського, ворожого до України змісту та повідомив, що відповідний закон уже розроблено Урядом.

Також В’ячеслав Кириленко вручив дипломи лауреатам Премії Кабінету Міністрів імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва. Під час заходу також відзначили лауреатів премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності.

Книжкова виставка-ярмарок триватиме до 28 серпня. За 4 дні тут відбудеться понад 50 заходів – презентації нових видань, автограф-сесії, зустрічі з письменниками.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua