Сергій Висоцький: Держава має сприяти максимальному висвітленню на міжнародному рівні фактів російської агресії
четвер, 3 вересня 2015, 11:24

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав проект постанови представника фракції «Народний фронт» Сергія Висоцького щодо державної підтримки публікацій та програм, спрямованих на висвітлення інформації щодо агресії Російської Федерації проти України.

Відповідне рішення було ухвалено у середу, 2 вересня, під час позачергового засідання профільного Комітету.

«Забезпечення максимального рівня висвітлення агресії Російської Федерації проти України на міжнародному рівні є нагальним питанням, яке потребує уваги з боку держави. Необхідно на законодавчому рівні запустити механізм державної підтримки публікацій, наукових, освітніх та дослідницьких програм, які б надавали для міжнародної спільноти об’єктивну та достовірну інформацію щодо агресії Росії проти нашої країни», - заявив Сергій Висоцький.

За його словами, за півтора роки вийшла лише одна книга, яка ґрунтовно з точки зору нормативно-правових норм, міжнародно-правових позицій доводить статус агресії Російської Федерації. Проте видана ця книга за кошт авторів. «Така ситуація є нонсенсом», - вважає політик.

Сергій Висоцький наголосив на необхідності напрацювати відповідну цільову програму, яка б дозволила запустити необхідний механізм державної підтримки.

«Необхідно робити документальні фільми, видавати книжки, проводити розслідування. На це все існує величезний попит, тому давайте зробимо цей прецедент, який є в інтересах країни сьогодні, але зробимо його так, щоб він був максимально проконтрольований з боку громадськості», - резюмував народний депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua