За рік НАЗК «проїло» більше ресурсів, ніж повернуло державі, - Ігор Лапін (відео)
вівторок, 15 серпня 2017, 11:14

Протягом першого року своєї діяльності робота Національного агентства з питань запобігання корупції була неефективною, оскільки ця структура «проїла» більше коштів, ніж повернула державі.

Про це заявив народний депутат парламентської фракції «Народний фронт» Ігор Лапін в ефірі одного з телеканалів.

«Перший рік роботи Національного агентства з питань запобігання корупції запам’ятався двома гучними скандалами», - зазначив депутат. За його словами, один скандал стосується не лише запуску діяльності структури, а й прийняття програми, яка могла б в автоматичному режимі аналізувати податкові декларації. «Якщо робити це в ручному режимі, ефективність є набагато нижчою», - наголосив представник фракції «Народний фронт».

«Другий момент – кількість грошей, які «проїли», і результати роботи – вони незбалансовані», - додав Ігор Лапін. «Я не бачу поки що тотальної ефективності роботи НАЗК. Скажімо так – очікування були набагато більшими, ніж результат. Маю надію, що все ж таки цю ситуацію буде виправлено, в тому числі – за рахунок програмного забезпечення, яке працюватиме коректно», - заявив народний депутат.

«Верховна Рада зробила головне – запровадила все це на законодавчому рівні, і наше завдання сьогодні – стимулювати й контролювати цю роботу, щоб не було бездіяльності», - підсумував Ігор Лапін.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua