За ухиляння від виплати зарплат підприємства мають понести адміністративну і кримінальну відповідальність, – Глава Уряду (відео)
неділя, 30 серпня 2015, 19:15

Прем’єр-міністр України, лідер Народного фронту” Арсеній Яценюк доручив Мінсоцполітики та головам ОДА разом із правоохоронними органами невідкладно скликати комісії щодо погашення заборгованості з заробітньої платні. Про це Глава Уряду повідомив у “10 хвилинах” у неділю, 30 серпня.

Арсеній Яценюк назвав неприпустимою заборгованість із заробітної платні: “Це є неприпустимо, коли людина працює, а їй не віддають нею чесно зароблені гроші”.

Глава Уряду повідомив, що доручив Міністерству соціальної політики разом із керівниками обласних державних адміністрацій та правоохоронними органами невідкладно скликати комісії щодо погашення заборгованості з заробітньої платні “і зробити все для того, щоб людина, яка працює, отримала свою заробітню платню у повному обсязі”.

“Те підприємство, яке ухиляється від виплати заробітньої платні, повинно понести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність”, - наголосив Арсеній Яценюк.

“Ми розраховуєм на те, що українські профспілки стануть на бік працівників і допоможуть уряду стягнути заборгованість по заробітній платні і підтримують нашу позицію щодо збільшення мінімальної заробітньої платні, соціальних стандартів і пенсій”, - підкреслив він.

Арсеній Яценюк також наголосив, що на порядку денному Уряду стоїть “в цілому реформування системи оплати праці”: “У ній не вистачає справедливості. Тому Уряд разом із Президентом і парламентською коаліцією буде працювати над новою реформованою системою оплати праці для всіх українців”.

(Повне відео можна переглянути тут)

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua