Заява Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка (відео)
понеділок, 31 серпня 2015, 17:48

У першу чергу я хотів би висловити співчуття родині Ігоря Дебріна, який загинув від рук бандитів, підкреслюю – бандитів – під час сутичок біля Верховної Ради України.

 

Всі поранені отримають як матеріальну, так і медичну допомогу: всі наші бійці, всі працівники правоохоронних органів, солдати Національної гвардії і особи, які постраждали внаслідок цього злочинного діяння окремих політичних сил.

 

Ці політичні сили прийшли не захищати Конституцію, а ґвалтувати Конституцію і Україну. І вони, по суті, гірші, ніж російські бандити і терористи на Сході. Ті хоч не приховують, що вони воюють з Україною. А ці під гаслами патріотизму і любові до України, знищують українську державність.

 

Сьогоднішній злочин, який був скоєний під прапорами різних політичних сил, у тому числі під прапорами політичної сили «Свобода», повинен бути не просто розслідуваний, а покараний.

 

Як громадянин України я вимагаю відповідно до статті 348 Кримінального кодексу України пожиттєвого ув’язнення для особи, яка кинула гранату, в результаті чого загинув строковик Національної гвардії України.

 

Також я звертаюсь до всіх політичних сил, підкреслюю - до всіх і, в першу чергу політичних сил коаліції, з вимогою публічно засудити цей злочин, тих політиків і ті політичні сили, які стояли за дестабілізацією країни, за наругою над українською Конституцією, за вбивством молодого хлопця і за пораненням десятків українських вояків.

 

Цинічність цього злочину полягає ще й у тому, що в той час, коли Російська Федерація і її бандити намагаються знищити українську державу і їм це не вдається на фронті на Сході, так звані «проукраїнські» політичні сили намагаються відкрити другий фронт всередині країни.

 

Ми єдині в рамках нашої демократичної коаліції, ми єдині з Президентом, Урядом і всіма відповідальними громадянами країни в тому, щоб не допустити перемоги ні на одному, ні на іншому фронті. Перемога буде тільки на нашому фронті - на фронті збереження української державності, на фронті боротьби проти російського тероризму і на фронті змін у країні.

 

Організатори, замовники і виконавці цього злочину понесуть відповідальність.

 

Зараз у нас буде зустріч у президента України і, переконаний, що повинна бути створена спільна слідчо-оперативна група з Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, яка повинна притягнути до відповідальності всіх і кожного, відповідального за цей злочин, і зробити все для того, щоби в майбутньому будь-яка особа, яка навіть подумає про те, щоб підривати основи національної державності й український імідж у світі, знала, що за це прийде покарання.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua