Закон про держтаємницю буде змінено, - Сергій Пашинський (відео)
середа, 23 листопада 2016, 18:49

“Укроборонпром” спільно з Комітетом національної безпеки і оборони напрацьовує зміни до закону про державну таємницю щодо зняття грифу секретності у питаннях, які не стосуються обороноздатності країни.

Про це на брифінгу по завершенні спільного засідання Комітету з питань національної безпеки і оборони та Комітету з питань запобігання і протидії корупції за участю представників “Укроборонпрому” заявив голова Комітету з нацбезпеки, народний депутат фракції “Народний фронт” Сергій Пашинський.

“Ми почули надумані фейкові проблеми, які розповсюджуються, але ми почули і реальні проблеми. Це й зняття грифу секретності у питаннях, які не будуть бити по обороноздатності, тому що контроль і суспільства, і парламенту, і журналістів, звичайно, повинен бути”, - заявив Пашинський.

За його словами, “Укроборонпром” та парламентарі напрацьовують зміни до закону про державну таємницю, і якщо буде підтримка залу, то кількість питань в обороні, які належать до відання держтаємниці, буде зменшено.

Сергій Пашинський також звернув увагу на поведінку окремих народних депутатів, які намагалися перетворити засідання комітету в особисте піар-шоу.

“Деякі депутати використовували своє право виступу не для обговорення питання по суті по порядку денному, а для якихось своїх завдань. Це не шоу! Це - комітет, тому час від часу я, як головуючий, просив питати їх по суті. На нашому комітеті ми розглянули всі питання щодо діяльності оборонного комплексу, Міноборони, СБУ і так далі”, - прокоментував засідання Пашинський.

Як відомо, сьогодні офіційні особи державного концерну "Укроборонпром" відзвітували про його діяльність та дали відповідь на всі гострі питання.

Так, глава концерну “Укроборонпром” Роман Романов повідомив, що Міністерство оборони досі не отримало достатнього фінансування, в тому числі на замовлення “Укроборонпрому”. 

“У листопаді близько 500 осіб з Житомирського бронетанкового заводу ми змушені відправити у неоплачувану відпустку. Львівський бронетанковий завод - 150 осіб”, - сказав він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua