Закон про генетичну ідентифікацію дозволить поховати загиблих бійців та отримати компенсації їхнім сім’ям, – Ігор Лапін (відео)
вівторок, 12 липня 2016, 13:24

Ухвалення законопроекту №2001а щодо генетичної ідентифікації військовослужбовців дозволить ідентифікувати загиблих бійців та отримати компенсації їхнім сім’ям.

Про це заявив під час виступу у сесійній залі Верховної Ради народний депутат парламентської фракції «Народний фронт» Ігор Лапін у вівторок, 12 липня.

«Закликаю представників «Батьківщини» та Радикальної партії проголосувати за цей законопроект 2001а. 5 вересня 2014 року моя група, – це хлопці з «Айдару» - повертаючись на базу, потрапили під шквальний обстріл сепаратистів, які після того прив’язали їхні тіла до дерев і стріляли з гранатометів. Я перепрошую за подробиці, але 28 поліетиленових пакетів з людськими рештками було доставлено через три місяці після того, як хлопці загинули», – повідомив депутат.

«Іншого варіанту в сімей загиблих отримати ту саму компенсацію, поховати людей – немає: вони по півтора року добивалися тих експертиз, а деякі хлопці досі не поховані», – наголосив представник «Народного фронту». 

За підсумком голосування законопроект №2001а було прийнято – за відповідне рішення проголосували 253 народних депутатів.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua