Закон про конфіскацію коштів Януковича дозволить профінансувати оборонну і соціальну сфери, - Тетяна Чорновол (відео)
середа, 15 червня 2016, 13:55

Ухвалення законопроекту щодо повернення до Державного бюджету близько 50 млрд гривень арештованих коштів "Сім’ї" Януковича дозволить профінансувати оборонну та соціальну сфери.

Про це заявила представник фракції "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол під час брифінгу в парламенті.

Вона нагадала, що у четвер запланований розгляд даного законопроекту у сесійній залі парламенту.

Як повідомила народний депутат, законопроект №4811 є новою законодавчою розробкою, в якій врахована європейська практика, а також усі зауваження, в тому числі й від Європейської комісії.

"Більш пріоритетних законів наразі просто немає. Мова йде про 50 мільярдів гривень. По суті, це десята частина українського бюджету", - наголосила Тетяна Чорновол.

"Насправді, всі, хто виступають проти цього законопроекту, - це не лише ті, хто працює в інтересах колишньої влади і розраховує на комісійні у разі, якщо буде знятий арешт з цих коштів, а також і ціла група політиків, для яких чим гірше в країні - тим краще. Адже 50 мільярдів гривень – це кошти, які можуть істотно поліпшити ситуацію в країні. А коли Україна знаходиться в умовах війни, цей закон потрібен для того, щоб тримати цю країну, тримати державність цієї країни", - підкреслила вона.

Крім того, парламентар відповіла всім, хто аргументує власне неголосування за повернення коштів Януковича до Держбюджету тим, що їх нібито "все одно вкрадуть".

"Ті, хто перешкоджає поверненню до бюджету додаткових 50 мільярдів гривень, нічим не відрізняються від тих, хто краде з Держбюджету, хто крав з бюджету за часів Януковича. А в умовах війни це навіть гірше, бо від цих грошей залежить фінансування нашої обороноздатності та армії", - обурилася народний депутат.

За словами Тетяни Чорновол, вчора вона отримала довідку з "Ощадбанку" щодо арештованих коштів Януковича, серед яких "58 млн гривень, $1,4 млрд, 462 тис. євро, цінних паперів вартістю 4,8 млрд гривень, дорогоцінних металів – 50 кілограмів золота".

"Це ті кошти, які зараз терміново можна буде направити до Державного бюджету. З цих коштів 10 мільярдів гривень піде на потреби оборони, 40 мільярдів гривень – на потреби соціальної сфери, у першу чергу на зарплати вчителям", - пояснила представник фракції "Народний фронт".

Тетяна Чорновол також наголосила, що у разі, якщо законопроект № 4811 не буде підтриманий парламентом у четвер, тоді "ціла група народних депутатів не буде більше голосувати за жоден законопроект в цій Верховній Раді".

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua