Закон про нацбезпеку унеможливлює вплив спецслужб на бізнес, – Андрій Тетерук (відео)
вівторок, 19 червня 2018, 12:00

В законі про національну безпеку повноваження СБУ виписані таким чином, що спецслужба передусім займатиметься протидією розвідувально-підривній діяльності проти України і буде позбавлена важелів впливу на економічний сектор.

Про це розповів Перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук в ефірі одного з телеканалів.

"Першим пунктом йде протидія розвідувально-підривній діяльності проти України. Далі йде боротьба з тероризмом, далі – контррозвідувальний захист державного суверенітету, конституційного ладу й територіальної цілісності", – сказав він.

За його словами, СБУ позбавляється функцій впливу на економічний сектор.

"Тиску на підприємців не буде", – наголосив Перший заступник керівника фракції "Народний фронт".

Андрій Тетерук також повідомив, що даний закон значно посилить сектор безпеки України.

"Ми напрацювали робочу модель, яка значно посилює сектор безпеки нашої держави та робить можливою взаємодію з НАТО – альянсом, вступити до якого ми маємо реальні мотиви. Починаючи з 2014 року, коли ми зайшли в парламент, ми наполегливо працювали над тим, аби збільшити потужність нашого сектору безпеки", – повідомив народний депутат.

"Коли йдеться про фінансування сектору безпеки країнами-членами НАТО, на ці потреби вони не витрачають і 2% свого ВВП, ми ж витрачаємо понад 5%, і це дає можливість реформувати не лише сектор оборони, а й сектор спецслужб", – наголосив він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua