Запровадження опорної школи можливе за умови організації якісного підвезення дітей, - Лілія Гриневич
п’ятниця, 20 травня 2016, 12:16

Запровадження опорної школи і пониження статусу шкіл-філій можливе тільки за умови організації якісного підвезення дітей, що передбачає наявність автобусів і відремонтованих доріг.

Таку думку на своїй сторінці у соцмережі Facebook висловила міністр освіти і науки України, представник «Народного фронту» Лілія Гриневич.

Міністр повідомила, що перед вчорашньою всеукраїнською нарадою з освітянами у Сумах відвідала Недригайлівську загальноосвітню школу, яка посіла друге місце в обласному конкурсі і має стати опорною.

«Школа заповнена менше ніж на 70%, тобто є резерв для підвезення учнів із сільських територій. Вже зараз у цій школі навчаються діти з 17 сіл, бо батьки, бажаючи дати дітям кращу освіту, прийняли рішення, що діти вчитимуться тут», - зазначила вона.

За словами Лілії Гриневич, частина дітей їздить до навчального закладу шкільним автобусом, частину підвозять батьки самостійно. З 1 вересня до цієї школи довозитимуть дітей ще з трьох малоукомплектованих шкіл, в яких від 26 до 36 учнів.

«Для цього купується додатковий автобус, але повністю проблему довезення він не вирішить, бо наявні в школі автобуси, що вже зараз довозять дітей з 12 сіл, їздять у дві, а інколи у три зміни», - пояснила міністр.

«Ми не будемо замовчувати цю проблему: на всеукраїнській нараді освітян в той же день я знову підкреслила: запровадження опорної школи і пониження статусу шкіл-філій можливе тільки за умови організації якісного підвезення дітей, що передбачає наявність автобусів і відремонтованих доріг», - наголосила представник «Народного фронту».

Вона додала, що з директором школи і начальником райуправління освіти обговорила, які  необхідно внести зміни в нормативні документи для покращення роботи системи освіти.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua