Завдяки Арсенію Яценюку російський "Газпром" зараз поповнює Державний бюджет України, - Андрій Тетерук
четвер, 1 листопада 2018, 09:03

Управлінське рішення Арсенія Яценюка за часів його прем’єрства дозволило нашій державі уникнути сплати Росії величезної суми у 50 мільярдів доларів та, навпаки, примусити російський "Газпром" сплачувати відсотки в Державний бюджет України.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук в ефірі одного з телеканалів в дискусії на газову тематику.

Він нагадав, що свого часу саме Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк ініціював підготовку та подання позову до Міжнародного арбітражу щодо газового контракту між Україною та Росією, підписаного за часів прем’єрства Юлії Тимошенко.

"Саме за часів прем’єрства Арсенія Яценюка його управлінське рішення дозволило уникнути абсолютно жахливої суми у 50 мільярдів доларів, яку ми мали б виплатити як наслідок підписання газового контракту Путіна і Тимошенко. Саме такі умови мала б виконати наша держава за підписаним нею (Тимошенко. – Ред.) контрактом", - заявив народний депутат.

За словами Андрія Тетерука, виплата такої величезної суми могла стати для України "торпедою в борт корабля", тобто нанести нашій державі величезну економічну шкоду.

"І ми не лише виграли цей позов, який ініціював Арсеній Яценюк, але й - ба більше - ми змусили "Газпром" зараз розраховуватись своїми активами і сплачувати відсотки в бюджет України. Ось вага прийнятих рішень і наслідків для країни", - наголосив політик.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua