Звернення Арсенія Яценюка з нагоди Дня Конституції
неділя, 28 червня 2015, 10:22

Вельмишановна українська громадо!

Сьогодні  ми відзначаємо День Конституції – Основного Закону нашої країни. Це установчий документ нашої держави, правовий акт, який український народ наділив вищою юридичною силою. І тільки сам народ може вирішувати якою має бути політична і економічна система держави, скільки повноважень повинна отримати кожна з гілок влади, скільки влади залишиться в центрі і скільки необхідно негайно передати на місця.

Переконаний, нова Конституція України закріпить основні права та свободи людини, обов’язки держави перед громадянином і громадянина перед своєю державою, підтвердить територіальну цілісність нашої країни, затвердить політичну та економічну децентралізацію і створить надійний фундамент для динамічного розвитку країни. Їй належить врегулювати питання балансу влади, збільшення повноважень разом із збільшенням відповідальності для регіонів, справедливого судочинства, ефективної  прокуратури, органів боротьби з корупцією.

Для цього Конституція має одержати підтримку народу. Конституції пишуться за письмовими столами, але Основними Законами вони стають тоді і там, де і коли спираються на історичний досвід народу, на уроки, які він виніс зі своєї боротьби. Тому ми твердо знаємо, що наш Основний Закон ніколи не допустить навіть натяку на узурпацію влади, він ніколи не писатиметься під особу, політичну кон’юктуру чи сьогоденну доцільність. Він не буде накинутий нам іззовні і виходитиме з інтересів народу України і створеної ним держави.

З Днем Конституції, дорога українська громадо!

Слава Україні!


Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії "Народний фронт"                                                  Арсеній Яценюк

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua